Eerste Jeugdcompliment Olst-Wijhe voor Bowien Kleinherenbrink

Op de nationale Complimentendag, woensdag 1 maart 2017, ontving Bowien Kleinherenbrink het eerste Jeugdcompliment van de gemeente Olst-Wijhe uit handen van wethouder Marcel Blind. Bowien is 14 jaar en is een jonge mantelzorger. Ze heeft een vader met niet-aangeboren hersenletsel, twee broers met een beperking en één van die broers heeft kanker gehad. Ze is een echte steun voor haar vader. En ze helpt bij heel veel praktische zaken bijvoorbeeld bij computerzaken als haar broers het niet goed begrijpen. Precies een week eerder had de kinderjury Bowien Kleinherenbrink met een overgrote meerderheid uitgeroepen als winnaar uit de elf aanmeldingen. Bowien ontving een oorkonde en een bedrag van € 100. Alle andere genomineerden ontvingen ook een oorkonde en een bedrag van € 30.

Juryavond
Woensdag 22 februari 2017 kwamen 18 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met16 jaar bij elkaar in de raadzaal van de gemeente Olst-Wijhe. Onder leiding van wethouder Marcel Blind en beleidsmedewerker Lea van Dijk spraken ze over de elf kinderen die zijn genomineerd voor het eerste Jeugdcompliment van de gemeente Olst-Wijhe. Uit deze elf aanmeldingen hebben deze 18 juryleden het ‘Jeugdcompliment 2017’ gekozen.

Werkwijze kinderjury
De kinderen die in de jury zaten kregen in het kort informatie over de genomineerden. De namen van die genomineerden stonden er niet bij omdat de kans aanwezig was dat de juryleden de genomineerden zouden kennen. Daarna mochten ze met elkaar discussiëren wat ze belangrijk en het meest bijzonder vonden. Enkele uitspraken van de jury: ‘Wat knap dat je op zesjarige leeftijd een inzameling bedenkt’ en ‘Er zitten veel bijzondere kinderen bij die veel voor anderen doen.’ Een veel gehoorde uitspraak was: ‘Allemaal heel bijzonder, daardoor moeilijk een winnaar aan te wijzen.’

Nadat de punten uit de eerste rond waren geteld hebben de juryleden over de drie genomineerden met de meeste punten gediscussieerd en vervolgens nog een keer punten gegeven. Bowien Kleinherenbrink kwam overduidelijk naar voren als winnaar, maar de kinderen die in de jury zaten vonden dat er heel veel bijzondere kinderen bij zijn die veel voor anderen doen.
Emma sprak tijdens de uitreiking namens de juryleden: “Vorige week woensdag heb ik deelgenomen aan de jury voor het jeugdcompliment. Het is belangrijk dat het duidelijk wordt, dat niet alleen volwassenen maar ook kinderen en tieners iets kunnen doen dat veel betekenis heeft voor de ander. Wij, de jury, hebben daarom druk gediscussieerd over wie nou de winnaar zou moeten worden. Het was moeilijk want alle genomineerden verdienen het om te winnen door de inzet die ze hebben gegeven of nog steeds geven voor de mensen of groepen om hun heen. De genomineerden hielpen mee in het gezin of organiseerden iets in de buurt. Stuk voor stuk zijn de dingen die ze doen bijzonder. Het kan niet anders dan dat iedereen om jullie heen daar heel erg blij mee is, dat jullie naar de ander kijken en helpen met heel jullie hart. Ten slotte ben ik blij dat de gemeente Olst-Wijhe aandacht heeft voor de jongeren binnen de gemeente.”

Wethouder Marcel Blind: “Voor mij zijn alle genomineerde kinderen een winnaar. Ze hebben zich op allerlei manieren ingezet voor anderen. Enkele kinderen hebben inzamelacties gehouden, twee genomineerden zetten zich al een aantal jaren in bij een sportvereniging en andere kinderen doen veel voor zieke mensen in hun omgeving (mantelzorger). Ze zijn stuk voor stuk een voorbeeld voor andere kinderen en zelfs voor volwassenen. Met de uitreiking van het Jeugdcompliment willen we laten zien dat de gemeente veel waarde hecht aan de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren. Ik ben echt onder de indruk van de inzet van deze kinderen.”

Over Salland TV

2 Reacties

  1. demeclocycline decreases effects of sodium picosulfate magnesium oxide anhydrous citric acid by altering metabolism order cialis This is in line with Ray et al 23 and Dong et al 24 who demonstrated that these genes function in relation to breast cancer cell growth, migration, invasion, and chemoresistance

  2. When gynaecomastia has been present for more than 2 years, medical therapy is not usually effective and surgery may be the only available option cheap propecia no prescription

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...