Nieuwe fietsroute langs de Vecht bij Loozensche Linie

Foto: archief de Vecht bij Ommen. Het fietspad langs de Vecht bij de Loozensche Linie is gereed. Het fietspad sluit aan op een nieuw aangelegde brug over de Vecht richting het eiland bij de Loozensche Linie. Met de aanleg van het fietspad en de brug ontstaat een fietsroute vanaf het Engelandsebos richting de Hardenbergerweg. De route wordt op vrijdag 17 april 2015 geopend door wethouder Jannes Janssen (gemeente Hardenberg) en DB-lid Wim Stegeman (waterschap Vechtstromen).

Met het aanleggen van een brug over de Vecht en een fietspad langs de noordwestzijde van de Vecht, zijn de toeristisch-recreatieve mogelijkheden in het gebied rond de Loozensche Linie verder versterkt. De nieuwe brug ligt tussen het eiland bij de Loozensche Linie en de noordwestelijke oever van de Vecht. De brug is ruim 50 meter lang en 3 meter breed. Vanaf hier is over de dijk langs de Vecht 750 meter fietspad van 2 meter breed aangelegd. Dit fietspad sluit aan op de Pothofweg, die is  opgeknapt en geasfalteerd. Aan het eind van de Pothofweg kunnen fietsers de N34 oversteken en zo het Engelandsebos bereiken. Als onderdeel van de verbetering van de N34 wordt hier op termijn een tunnel aangelegd.

In het gebied rond de Loozensche Linie, tussen Gramsbergen en Hardenberg, zijn verschillende recreatieve en toeristische mogelijkheden. Enkele jaren geleden is hier een fietspad tussen de Hardenbergerweg en de Vechtarm aangelegd. Vanaf hier kunnen fietsers via een pontje over de Vecht het eiland bereiken. Op het eiland ligt een fietspad van 500 meter. Door de aanleg van het nieuwe fietspad en de brug is een fietsroute van 3,5 kilometer ontstaan tussen de Hardenbergerweg en het Engelandsebos.

Tijdens de officiële opening van het fietspad en de brug op vrijdag 17 april, wordt ook de nieuwe naam van het fietspad onthuld. Net als het pontje over de Vecht, zijn de brug en het nieuw aangelegde fietspad in de winterperiode vanwege het hoogwaterseizoen buiten gebruik. Het fietspad wordt dan ter hoogte van de Pothofweg met een hek afgesloten.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Weersverwachting Donderdag 30 Maart

Door Erwin Hoogenboom  Donderdagochtend is het bewolkt en er vallen enkele regenbuien, ...