€1111,11 opgehaald voor de Voedselbank tijdens de Carnaval top 11 X 11

Tijdens het afgelopen carnavalsweekend organiseerde ‘Iesselzotten Olst’ samen met Salland1 een Top 11×11. In een 12 uur durende livestream werden de 121 populairste carnavalsnummers – gekozen door het publiek – uitgezonden. Ongeveer 3000 mensen hebben de uitzending gezien. Via het internet of via de kanalen van Salland1. Tijdens de gehele uitzending werd er aandacht gevraagd voor de Voedselbank Raalte e.o.

Afgelopen vrijdag kon de carnavalsvereniging een cheque overhandigen van € 1111,11 aan de Voedselbank. Voorzitter Frans Rouwenhoff ontving de cheque uit handen van André Smit, de Vorst der Iesselzotten (voorzitter).

Volgens Rouwenhoff wordt het geld aangewend om de kosten te dekken, maar vooral ook om ‘spek op de ribben’ te krijgen. “Vanuit de gemeente Olst-Wijhe maken zo’n 40 gezinnen gebruik van onze voedselbank. Dat is niet uit luxe. Zo zijn er mensen die het zich niet kunnen veroorloven om met de bus in Raalte hun pakket op te halen. Daarom brengen wij met een bus de pakketten naar een centraal punt in Wijhe en Olst waar men dan het pakket af kan halen. Als die bus kapot gaat, dan moeten we die kunnen vervangen. En wat dacht je van de koelingen en de diepvries.” Voedselveiligheid is een onderwerp dat bij de 75 vrijwilligers van de organisatie hoog in het vaandel staat. Daarbij is het van groot belang dat de verse producten op de juiste wijze gekoeld worden in het hele proces van supermarkt naar cliënt. Uitval van een koeling of van de bus (met koeling) zou een drama zijn voor de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Smit: “We zijn als Iesselzotten waanzinnig trots op dit gigantisch mooie resultaat. Veel leden van onze vereniging hebben bijgedragen. Maar bijvoorbeeld ook de actie van de Zingende Badmutsen, die live ouderwetse borrelplankjes samenstelden en voor 2 euro verkochten. We hadden natuurlijk gehoopt op een mooi bedrag, maar dat het zo’n succes zou worden hadden we als kleine vereniging vooraf niet durven dromen.”

C.V. “Iesselzotten Olst” heeft bijna 100 leden. In het verleden hielden zij inzamelingsacties voor o.a. KiKa, het Ronald McDonald Huis en Spieren voor Spieren. “Carnaval was dit jaar niet zoals we het graag willen. Daar hoeven we niks meer over te zeggen. Maar de Iesselzotten zijn niet van het lijdzaam toekijken. Met de Top 11×11 hebben we in heel Salland een klein beetje carnaval in de huiskamers bezorgd. Gratis en voor niets. Als we dat dan ook nog eens beloond zien worden met zo’n groot bedrag voor de Voedselbank, dan rest ons niks anders dan dankbaarheid. Voor de organisatie van de Top 11×11 en voor de mensen die gul hebben gegeven”.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...