Dimence Groep, IVN en Provincie Overijssel gaan partnerschap Natuur voor Elkaar aan

Op donderdag 15 april 2021 hebben Marco Verheul, Raad van Bestuur van Dimence Groep, Joline de Weerdt, directeur Oost IVN en Gert-Harm ten Bolscher, gedeputeerde landbouw & natuur bij Provincie Overijssel hun handtekening onder een partnerschap gezet. Met het ondertekenen van dit document van partnerschap verklaren ondertekenaars graag bij te willen dragen aan de doelen van Natuur voor Elkaar, in het bijzonder op het terrein van de Zorg.

Positieve effecten van natuur op mentale gezondheid

Met het partnerschap zetten de partijen zich in om de positieve effecten van natuur op mentale gezondheid en welzijn voor patiënten, cliënten, klanten en medewerkers van Dimence Groep te vergroten. IVN en enthousiaste medewerkers van de Dimence Groep ontwikkelen samen ideeën om natuur in deze zorginstelling vanzelfsprekend te maken.  Hiervoor stelt Natuur voor Elkaar, dé beweging om natuur dichter bij mensen te brengen, haar relevante kennis en netwerk ter beschikking.

Gert-Harm ten Bolscher: “Groen draagt bij aan gezondheid. Daarom willen we in deze programmalijn van Natuur voor Elkaar de zorgsector groener maken. Zowel cliënten en patiënten als zorgverleners hebben daar baat bij. Een partnerschap als deze is hier een prachtige bijdrage aan.”

Voor IVN past het partnerschap ook bij de ambities van hun programma Natuur en Zorg. Een belangrijke doelstelling van dit programma is om zorgaanbieders meer gebruik te laten maken van natuur en groen in en om hun gebouwen en in hun zorgaanbod.

Joline de Weerdt: ‘Iedereen weet het eigenlijk wel: groen en natuur zijn belangrijk voor onze gezondheid. Een bezoek aan de natuur kan je tot rust brengen en je concentratie verbeteren. Een groene natuurlijke omgeving is veel prettiger dan een versteende; natuur zet aan tot bewegen en zorgt voor frisse lucht en koelte.”

Marco Verheul benadrukt: “We zijn erg blij met deze samenwerking. Veel mensen ervaren de positieve effecten van natuur op hun mentale gezondheid en welzijn. Er is ook veel wetenschappelijk onderzoek dat in dezelfde richting wijst. Toch maken we nog lang niet altijd gebruik van alle mogelijkheden die groen en natuur ons bieden. We hopen dat we nu als nieuwe partner van Natuur voor Elkaar de komende jaren mooie stappen vooruit gaan maken.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...