GA Eagles huurt Erik Falkenburg van AZ

Go Ahead Eagles heeft Erik Falkenburg voor de rest van dit seizoen vastgelegd. De 25-jarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van AZ Alkmaar. Go Ahead Eagles was al enkele weken in gesprek met AZ en de speler, die dolgraag naar Go Ahead Eagles wilde. Er waren echter ook andere clubs (NAC, ADO Den Haag) die naar de gunsten dongen van Falkenburg. Woensdagavond laat werd echter overeenstemming bereikt met AZ en Falkenburg.

‘Het waren de onderhandelingen van de lange adem’, zegt Marcel Wenting, commissaris technische zaken bij Go Ahead Eagles. ‘We zijn blij dat het uiteindelijk is gelukt.’ Daar sluit trainer Foeke Booy zich bij aan. ‘Een compliment voor iedereen in de club die hiermee bezig is geweest. Natuurlijk is het lastig als er meer kapers op de kust zijn, maar ik ben blij dat ons geduld uiteindelijk beloond is. Erik Falkenburg stond bovenaan ons prioriteitenlijstje. Hij wilde zelf ook graag naar Go Ahead Eagles.

Maar om een akkoord te bereiken heb je drie partijen nodig, want naast de speler zijn dat de clubs.’
Foeke Booy kent Erik Falkenburg, die hij als trainer van Sparta op 19-jarige leeftijd liet debuteren in de hoofdmacht van de Rotterdamse club. Falkenburg ontwikkelde zich sterk en verdiende in 2010 een contract bij AZ Alkmaar. In januari van dit jaar verhuurde AZ de speler aan NEC. Falkenburg speelde 124 duels in de eredivisie en scoorde daarin 26 keer.

Vandaag traint Erik Falkenburg voor het eerst mee met Go Ahead Eagles, dat er vanuit gaat dat de middenvelder komende zaterdag speelgerechtigd is voor de uitwedstrijd tegen PSV. ‘Hij is conditioneel en fysiek in orde en heeft met de beloften van AZ een aantal wedstrijden in de benen’, weet trainer Foeke Booy, die weinig aanpassingsproblemen verwacht. ‘Hij is een Nederlandse speler en past in ons systeem. Erik Falkenburg is dynamisch, technisch vaardig en heeft scorend vermogen. Daarnaast geeft hij aan dat hij zich bij ons wil manifesteren, een goede eigenschap. Een speler met meerwaarde voor Go Ahead Eagles.’

Over Salland TV

x

Check Also

SV Colmschate ’33 viert haar 90-jarig bestaan met een grote reünie

SV Colmschate ‘33 bestaat dit seizoen 90 jaar. Dat jubileum willen we ...