De zwaarste dag van het jaar voor de Deventer gemeenteraad, weinig tot geen burgers aanwezig, en alleen een zaal vol pers en gemeenteambtenaren. Dat was het beeld woensdagmiddag tijdens de marathonzitting van de Deventer gemeenraad voor het debat over de zware voorstellen tot bezuinigingen in de Voorjaarsnota 2011.


Deventer – Zoutloos vergaderen tot ver na middernacht

Woensdagmiddag om 14.00 uur startte de zware klus van de Deventer gemeenteraad om de voorjaarsnota te behandelen. Wie gedacht had pittig debat te krijgen kwam er bedrogen uit. Er vielen nauwelijks pittige bewoordingen en het geheel leek meer op een gezellig onderonsje. Ook van de kant van de oppositie was toch veel meer vuurwerk verwacht, maar het zat er niet in. Het leek wel alsof de raadsleden op voorhand wisten een lange sessie voor de boeg te hebben. De klus was ook pas om 01.30 uur geklaard.

Tijdens de 12 uur durende marathonsessie zijn er 36 pagina´s aan amendementen en motie´s doorgeworsteld. De opvallendste waren een aanpassing voor het reguliere schoolzwemmen, dat stopt, behalve voor leerlingen van de Linde, een school voor speciaal onderwijs. De brandweerpost Colmschate gaat dicht omdat aanrijden met een tweede uitruk vanuit de hoofdpost aan de Schonevaarderstraat bijna net zo snel gaat. Er komt een halvering van de bezuiniging op het armoedebeleid, dat wordt 300.000 euro. De raad wil een buurhuis/activiteitencentrum behouden in Colmschate en Wijk 5.

Het voorstel van het college was oorspronkelijk om de Polakkers te sluiten. Ook de sportverenigingen die buitenvelden huren van de gemeente kunnen blij zijn, want de huur ervan gaat niet omhoog. En er komt ook nog een haalbaarheidsonderzoek naar een derde IJsselbrug op initiatief van de VVD. De voorjaarsnota is uiteindelijk door een meerderheid geaccordeerd, met wat aanpassingen. Alleen GroenLinks, Algemeen Plattelands Belang en de SP stemden uiteindelijk toch nog tegen de nota.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...