De wekelijkse persconferentie van de gemeente Deventer had vrijdagmorgen om 9 uur bijzondere gasten.

Deventer – VPRO programma verrast college met bliksembezoek

Een tv-ploeg van het VPRO televisieprogramma “De Slag Om Nederland” schoof aan om vragen te stellen met betrekking tot de besluitvorming over het stadskantoor. De Deventer stadskantoor perikelen hebben de landelijke media inmiddels ook al gehaald. De tv-ploeg van het programma is vrijdag de hele dag in Deventer geweest om opnames te maken. Wethouder Margriet de Jager had een interview afgezegd en wilde pas na de besluitvorming een reactie geven.

Dus toog de ploeg van “De Slag Om Nederland” naar de wekelijkse persconferentie. Ze ondervroegen het college over de op handen zijnde Volkspeiling voor het nieuwe te bouwen stadskantoor. De Volkspeiling komt voort uit een burgerinitiatief om het daadwerkelijke draagvlak voor de bouw van een nieuw stadskantoor in de gemeente Deventer te kunnen meten. De initiatiefnemer voor de Volkspeiling is Marien van Schijndel. Er is een stichting opgezet die de doelstelling heeft om Volkspeilingen over geschikte onderwerpen te kunnen houden.

In De Slag om Nederland onderzoeken Roland Duong, Teun van de Keuken en Andrea van Pol of de Nederlandse burger nog iets te zeggen heeft over zijn land. De Slag om Nederland rekent af met geldverslindende woningcorporaties, gewiekste project-ontwikkelaars en overijverige wethouders die hun armlastige gemeente met peperdure prestigeprojecten op de kaart willen zetten. Het college was zeer verrast door de aanwezigheid, maar Margriet de Jager gaf na afloop toch nog een uitgebreid interview. Het programma komt op 16 januari 2012 op de landelijke televisie bij de VPRO.

Marien Van Schijndel (L) en VPRO-presentatrice Andrea van Pol


Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...