De gemeente Deventer en de familie Schat uit Bathmen troffen elkaar afgelopen maandag bij de Raad van State.


Bathmen – Carillon geeft overlast

De inzet: de geluidsoverlast van het carillon van de kerk aan de Dorpsstraat in Bathmen. De familie Schat zijn de buren en die worden gek van het carillon dat maar liefst vier keer per uur speelt. Het carillon is actief sinds 2008 met een speelschema van 10 uur in de morgen tot 20.00 uur in de avond. De familie geeft aan dat er in het begin overleg is geweest met de commissie die over het carillon gaat. Als het allemaal teveel zou worden dan moesten ze dat maar aangeven, maar aan die afspraak wordt nu geen navolging meer gegeven.

Maandag stond de familie voor de Raad van State samen met de gemeente Deventer. Die gaan er namelijk over omdat het carillon in hun kerktoren hangt. Dagblad de Stentor pakte het verhaal ook op en gaf aan dat de familie verhuisplannen had, maar daar klopt niets van aldus mevrouw Schat aan de telefoon met Salland TV. Ook de Telegraaf had al van de zaak gehoord, dus Bathmen is inmiddels wel weer eventjes op de kaart gezet.

Over het carillon gaat overigens wel een aparte stichting, dat is de Stichting Bathmense Beiaard. De voorzitter daarvan is Henk Jansen oud gemeenteraadslid voor de CDA in Deventer. Voorzitter Jansen schaart zich achter het besluit van de bezwarencommissie van de gemeente Deventer. Foto’s. >>>

 Over Salland TV

x

Check Also

Noordelijke waterschappen verlengen samenwerking muskus- en beverrattenbestrijding

De waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s, Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen verlengen ...