Oud-Rijksbouwmeester Jo Coenen en Fons Asselbergs, de voormalige directeur van de Rijksdienst voor de monumentenzorg, presenteerden vrijdagmiddag in het stadhuis de eerste versie van het door hen gemaakte rapport over de toekomst van de Deventer binnenstad.


Deventer – Toekomstvisie Deventer Centrum gepresenteerd

Om te beginnen moet het Broederenplein op de schop (de winkels moeten er weg). Het Lamme van Dieseplein moet een groen hof gaan worden, en aan de Stromarkt moet de SNS bank worden gesloopt en de Nieuwe Markt kan een flink stuk kleiner. Deze aanpak van de pleinen moet gecombineerd worden met huisvesten van culturele instellingen. Ook vinden ze een nieuwe bibliotheek en ruimte voor ambtenaren van groot belang.

De ambtenaren en het bestuur van Deventer blijven aan het Grote Kerkhof en het Burseplein. Als de oude schouwburg is gesloopt komt er ruimte om alle gemeente medewerkers te huisvesten. De bieb kan aan de Nieuwe Markt, of aan de Stromarkt, in plaats van de SNS-bank. Het station moet weer aansluiten op de Keizerstraat. En als laatste moet de Wilhelminabrug een flink stuk minder van belang zijn voor de huidige verkeersafwikkeling. Dan ontstaat er namelijk ook ruimte voor een eventuele haven.

Wie het 65 pagina’s tellende concept graag zelf wil doorneuzen het staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...