Topdrukte, dat was het woensdagavond op het stadhuis, het Bramelt liep namelijk uit in verband met de plannen voor windturbines in hun achtertuin.

Deventer – Toch maar twee windmolens dan?

Voller dan afgelopen woensdagavond kon de burgerzaal in het stadhuis van Deventer absoluut niet zijn. De behandeling van de plaatsing van windturbines van 130 meter hoog bij de A1 ter hoogte van het industrieterrein Kloosterlanden kreeg de volle aandacht van veel Bramelt bewoners. Er waren drie insprekers.: Daniel Floor, vaste woordvoerder namens de Bramelt bewoners en twee afgevaardigden uit Epse, die beiden aan de Deventerweg woonachtig zijn. De boodschap van de drie was heel duidelijk: geen windmolens in onze leefomgeving!

Onder donderend applaus maakt Floor zijn statements duidelijk richting een schuchter ogende wethouder Jos Pierey (PvdA). Hij gaf ook aan dat er nog eens 500 extra handtekeningen waren opgehaald tegen de plannen van het college. De twee bewoners uit Epse waren bezorgd dat de windturbines te dicht op hun woningen gaan komen. Inmiddels is duidelijk dat het mogelijk is om twee windturbines te doen, en de zaak wat op te schuiven. Maar daar hebben de bewoners van de Deventerweg niks aan. Die willen gelijke monniken, gelijke kappen, Dan blijft er dus eigenlijk maar een windturbine over. Die mag precies in het midden, mogelijk is dan iedereen tevreden.

Toch lijkt twee windturbines een haalbare kaart. De fracties van PvdA, D66 en Groen Links zien daar wel wat in, en komen tijdens het debat op 20 juli met een motie en amendement dat in die richting denkt. Ook CDA wil best twee windturbines. Zo denken ze allemaal de Bramelt bewoners tegemoet te komen en ook nog lekker groen bezig te zijn. Met de Deventerweg bewoners wordt kennelijk helemaal geen rekening gehouden. Tegenstanders VVD, APB, ADB en TON willen niks van de windturbine plannen weten. De SP en de Christen Unie houden nog een slag om de arm.

De motie en het amendement van PvdA, D66 en Groen Links voor de liefhebbers.


Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...