Het plan om de Amstellaan te verbreden en beide delen van de Rivierenwijk te verbinden met een onderdoorgang krijgt de volledige steun van de Deventer gemeenteraad.


Deventer – Een massale GO! voor plannen Rivierenwijk

Bram Emens van ADB gaf aan dat het college meteen mag beginnen, Tjapko Poppens van VVD sprak over goed nieuws, maar vindt de sociale doelstellingen ook van belang. APB was ook helemaal voor en benadrukte het belang van de totale stad. D66 noemde het de tijd om door te pakken, ook Henk Groothuis namens het CDA wilde dat het college op volle kracht vooruit ging.

PvdA gaf een GO op de inhoud, maar piekerde wel over de besteding van de Vogelaargelden, of die hun doel niet gaan missen, als ze gebruikt worden om de totaalkosten te dekken. Ook GroenLinks, TON, CU en SP waren vol lof en enthousiasme over de plannen van het college. Het totaal van de genoemde Vogelaargelden bedraagt 2 miljoen, een klein gedeelte (8 ton) wordt gebruikt voor de plannen van de lang gekoesterde wens voor een spoortunnel naar het gebied bij de Douwelerkolk. Dhr Hofstede sprak nog namens de bewoners hun zorgen uit over geluidsoverlast, veiligheid en het sociale gevoel in de wijk. Nu moet Rentree wonen nog aan de verplichtingen gaan voldoen om ruim 500 woningen te bouwen. Die plannen krijgen de bewoners in september te horen.


Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...