Advocaat-generaal Sacha Spoor heeft dinsdag voor het gerechtshof in Amsterdam een taakstraf van honderd uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen opiniepeiler Maurice de Hond.

Deventer – Taakstraf geëist tegen Maurice de Hond

Hij wordt ervan beschuldigd dat hij Michaël de Jong – bekend geworden onder de aanduiding ‘klusjesman’ – publiekelijk heeft aangewezen als de dader in de geruchtmakende Deventer moordzaak.

De Hond deed zijn uitlatingen in 2006 in diverse media en op zijn weblog. Volgens de opiniepeiler heeft De Jongs vriendin geholpen de politie op een dwaalspoor te zetten. De rechtbank veroordeelde De Hond in 2007 tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, wegens smaad en smaadschrift. De Hond en het Openbaar Ministerie (OM) tekenden beroep aan tegen dat vonnis.

In de Deventer moordzaak werd Ernest Louwes veroordeeld, ook nadat de Hoge Raad herziening van zijn zaak had bevolen. Louwes was dinsdag als belangstellende aanwezig bij de behandeling van de zaak-De Hond. Hij heeft altijd ontkend de weduwe Jacqueline Wittenberg te hebben gedood. De weduwe werd in september 1999 in haar huis in Deventer om het leven gebracht. Louwes was haar fiscaal adviseur. Uitspraak 29 sept.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...