Alle supermarkten in de gemeente Deventer mogen vanaf 15 december al elke zondag van elf tot zes uur open zijn.


Deventer – Supers mogen elke zondag open vanaf 15 dec

Dat besluit heeft de Deventer gemeenteraad woensdagavond in grote meerderheid genomen. De fracties van CDA, CU, GroenLinks en de SP die waren tegen het besluit over de winkeltijden-verordening. Ze waarschuwden voor wanorde, oneerlijke concurrentie en een oneigenlijk gebruik van een maas in de wet. Carlo Verhaar van Groen Links omschreef het besluit als “het hek gaat van de dam” Ook verwachten de oppositiepartijen veel gedoe met handhaven omdat de nonfood sector niet open mag. Dan vraag je dus om problemen.

Wethouder Marc Jan Ahne van D66 sprak het allemaal sussend toe, en gaf aan zeker handhavend op te gaan treden als de regels worden overtreden. Nu het besluit door de raad genomen is is het afwachten wat de rechter ervan gaat vinden, want de oude dwangsommen van een aantal supermarktondernemers liggen ook nog steeds op tafel. Of die betaald gaan worden hangt af van de uitspraak van de rechter.

Alle supermarkten profiteren met dit besluit ook van het Dickens Festijn op zondag. Deze wijziging in de verordening was met een amendement ingediend door D66, VVD, APB en TON. Een door het CDA voorgestelde wijziging om de supers normaal tussen vier en zeven uur open te laten zijn en alleen op koopzondagen de hele dag, dit om de zondagsrust toch nog enigszins te handhaven, haalde het niet. Dat was allemaal veel te verwarrend.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...