In de afgelopen anderhalve maand heeft de Politie IJsselland drie personen aangehouden op verdenking van witwassen.

Deventer – Drie personen aangehouden voor witwassen van geld

Dit gebeurde naar aanleiding van een zoeking, die plaatsvond op 24 augustus dit jaar in een woning aan de Tabaksstraat in Deventer. Bij de doorzoeking nam de politie twee auto’s, drie laptops en de nodige administratie in beslag.

Een 42-jarige man uit Deventer werd op 25 okt aangehouden. De politie kwam de man op het spoor na een melding van ongebruikelijk bezit. De man leefde ‘boven zijn stand’ en gaf veel meer geld uit dan waar hij logischerwijs over zou kunnen beschikken. Dit leidde tot de doorzoeking in augustus en uiteindelijk tot zijn aanhouding in oktober.

Het onderzoek wees uit dat de man zijn relatief goedkope huurwoning zeer luxe had verbouwd. Waar hij de verbouwingswerkzaamheden en luxe goederen van had betaald, was niet duidelijk. Genoeg reden om de verdachte op het bureau te horen en zijn financiële gangen na te gaan.

Ook zijn 40-jarige vrouw en 21-jarige zoon werden de afgelopen week aangehouden en gehoord over het vermeende witwassen. Het Openbaar Ministerie beslist over de eventuele vervolging van het drietal. In afwachting hiervan zijn zij allemaal na hun verhoor in vrijheid gesteld.

Over Salland TV

x

Check Also

Oppositiepartijen lopen weg bij cultuurdebat uit onvrede om geheimhouding

Afgelopen woensdagavond liepen de emoties flink hoog op het Deventer stadhuis toen ...