De Deventer bevolking is zo onderhand murw gepraat over het nieuwe nog te bouwen stadskantoor.


Deventer – Stadskantoortrein rolt weer verder

Maar afgelopen woensdag rolde de stadskantoor trein een stukje verder. Niet te ver, anders ontspoort de zaak dus nog steeds alleen maar op papier. De raad debatteerde weer, en besloot op papier dat de schouwburg plat gaat en dat er een grote multifunctionele ruimte in het gebouw komt.

Die ruimte is vooralsnog niet alleen voor de gemeenteraad maar ook voor vele andere doeleinden te gebruiken zo stelt wethouder Margriet de Jager. Voor de nieuwe gewenste raadzaal mag de architect binnen de contouren van het huidige gemeentehuis gaan kijken. Maar waar iedereen op zit te wachten dat zijn natuurlijk de cijfers. Wat gaat het nu allemaal kosten? Op die vraag moeten we nog zes weken geduld hebben.

In maart is meer duidelijkheid over duurzaamheid, aanbestedingsvorm, de plek van de raadszaal en parkeren rond of onder het nieuwe stadskantoor. De wethouder vertelde Salland TV dat de parkeerkosten los staan van de bouw van het kantoor zelf omdat die onder het parkeerbudget vallen. Of de gemeenteraad dat straks ook gaat vinden is nog maar de vraag. De architect mag aan het werk, net als de extern ingehuurde procesbegeleider.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...