Woensdagmorgen om 9.00 uur stond de Radio 1 verkiezingsbus met aan boord verslaggevers en minister Andre Rouvoet op het Deltaplein in Deventer om er met bewoners te gaan praten over immigratie en integratie.

Deventer – Radio 1 verkiezingsbus bezoekt Deltaplein

Woensdagmorgen stond de Radio 1 verkiezingsbus op het Deltaplein in Rivierenwijk. Uit de mond van PvdA wethouder Jos Pierey hoorden we dat vier jaar terug Rivierenwijkers de wijk uit zijn verhuisd wachtend op een terugkeer, ooit. In de uitzending zet Pierey grote vraagtekens bij de termijn van vier jaar. Kun je bewoners vier jaren of langer laten wachten op een eventuele terugkeer naar hun oude wijk?

De presentatoren van Radio 1 spraken hun verbazing uit, ze verwachten een verpauperd straatbeeld, maar in hun ogen ziet de Rivierenwijk anno 2010 er zeker niet slecht uit. Als “burgemeester” van de wijk is bewoner Harry Brinkerink aan het woord gelaten. Hij vertelde dat woningcorporatie Rentree Wonen op communicatiegebied grote steken heeft laten vallen.
Rentree Wonen heeft toegezegd om in de toekomst de communicatie met wijkbewoners sterk te gaan verbeteren. PvdA Wethouder Jos Pierey vertelde dat er voor de Rivierenwijk een tekort is van 15 tot 20 miljoen euro en dat Rentree Wonen door Den Haag is teruggefloten. Rentree Wonen heeft ook grote financiële problemen.

Vervolgens probeerde een Radio 1-verslaggever een kritische bewoner uit Rivierenwijk rechtstreeks te interviewen, Radio 1 kon niet terecht, de luisteraars kregen te horen……”Ja sorry, meneer zit nu even op het toilet”. De verslaggever mompelde iets in de trend van “Oh, hebben we dat nu weer”.
Daarna kwam demissionair minister Rouvoet enkele minuten aan het woord, direct daarna reed de Verkiezingsbus weg naar Nijmegen voor een middaguitzending.

Foto’s van de Rivierenwijk Bewonersdagen 2009 en 2010 en ruim 6000 prachtige foto’s van Wachtwijk Rivierenwijk staan bij FotoGeerars in het eigen archief!

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...