Deventer Promotieprijs 2015 voor Productiehuis Oost-Nederland (ON)

Tijdens de Deventer Nieuwjaarsreceptie op 6 januari in de Deventer Schouwburg, is de Deventer Promotieprijs 2015 toegekend aan het Productiehuis Oost-Nederland (ON) en zijn directeur Rob Kramer.

De prijs werd aan Rob Kramer overhandigd door wethouder Robin Hartogh Heys, in zijn functie van voorzitter van de Stichting Stadsmarketing Deventer.

Het Productiehuis Oost-Nederland (ON) en zijn directeur Rob Kramer krijgen deze bijzondere waardering vanwege hun meer dan substantiële bijdrage aan de marketing van het merk Deventer. Al ruim tien jaar onderscheidt het Productiehuis Oost-Nederland zich door bijzondere producties, door veel aandacht en inzet voor nieuwe en jonge makers, door grote betrokkenheid bij de kunst en cultuur in Deventer, en door een opmerkelijk ambassadeurschap regionaal en landelijk.

Nog recent noemde minister Jet Bussemaker het Productiehuis Oost-Nederland (ON) een voorbeeld ‘par excellence’ voor talentontwikkeling in de sector kunst en cultuur. Landelijk erkende en gewaardeerde projecten van het Productiehuis Oost-Nederland (ON) zijn onder meer: project Kyteman, de muziekproductie NO Blues, Ramkoers met het gezelschap BOT, de band Knarssetand, en eind 2014 het project Het Geluid Van.

De prijs bestaat uit een uniek zilveren kunstwerk, gemaakt door de Deventer edelsmeden MinkKoot. De Deventer Promotieprijs werd voor de 21e keer uitgereikt. De prijs werd in 1995 ingesteld om een persoon en/of organisatie te waarderen voor zijn of haar bijdrage aan de marketing van Deventer én om vooral door te gaan op de tot dan toe bereikte resultaten. De eerste prijs werd toegekend aan jan en Emmy Strik, als waardering voor hun initiatief tot het Dickens Festijn. De oproep om vooral ook door te gaan, hebben zij meer dan waargemaakt. In 2015 zal er de 25e editie van het Dickens Festijn zijn, op 19 en 20 december.Andere winnaars waren onder meer: Saxion, het Evenementenbureau van de VVV Deventer, de stadsgids Alice Goedman, de stadsomroeper Günther Kropp, Witteveen+Bos, het Burgerweeshuis, de NV Bergkwartier en in 2014 Go Ahead Eagles.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...