De Politieke Markt staat woensdag 8 december van 19.00 - 21.00 uur in het teken van een aankomende pittige beslissing. Woensdag worden de burgers van de stad in de gelegenheid gesteld kun reacties te geven op de plannen van het college met de Deventer binnenstad.


Deventer – Politieke Markt over binnenstadsplannen

Die behelzen onder andere het bouwen van een nieuw stadskantoor, het realiseren van een nieuw film-theater en een bibliotheek en de verbetering van de bereikbaarheid van de stad.Volgens Toon Dashorst van de griffie hebben zich al 13 insprekers gemeld die allemaal vijf minuten mogen inspreken over het onderwerp. Maar nieuwe insprekers zijn van harte welkom en kunnen bellen met de griffie van de gemeente Deventer.

Mocht er zoveel belangstelling zijn dat het niet in één sessie kan dan komt er nog een tweede ronde. Dat moet wel want 22 december wil het college inhoudelijk in debat met de raad. Als er na deze avond niets nieuws meer op tafel komt, en de raad voldoende is geïnformeerd dan wordt meteen besloten om er in het nieuwe jaar een officieel raadsbesluit van te maken. Het college heeft duidelijk haast met de plannen, wellicht met het oog op de vorige poging toen klapte namelijk het vorige college in Deventer.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...