Afgelopen vrijdagavond legde college informateur Patrick Poelmann verantwoording af aan de nieuwe gemeenteraad van Deventer.


Deventer – Nieuw college heeft er zin in

Het was natuurlijk al eerder duidelijk dat PvdA, D66, VVD en ADB samen een college willen gaan vormen. Een voorwaarde om de samenwerking gestalte te kunnen geven was wel meteen een afspraak over het nieuwe stadskantoor. Het plan om publieksbalies onder te brengen in de Noordenberggarage aan de Gibsonstraat viel ook in de smaak en wordt onderzocht.

De nieuwbouw (stadskantoor in de oude schouwburg en een nieuw gebouw aan het Burseplein) moet in 2014 klaar zijn, zo staat te lezen in de rapportage van de informateur. De partijen geven daarmee aan dat ze de plannen van de binnenstadsadviseurs Jo Coenen en Fons Asselbergs dus samen onderstrepen.

Daarmee is afgesproken dat de ambtenaren van de gemeente worden ondergebracht in de oude schouwburg aan het Grote Kerkhof en nieuwbouw op het Burseplein en vertrekken uit de Leeuwenbrug. ADB sloot aan nadat PvdA, D66 en VVD met elkaar verder wilden. Er is gekozen voor ADB omdat het een partij is voor stad en platteland, en continuïteit biedt op het doorzetten van huidige beleid op basis van hoofdlijnen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...