Na afloop van de jaarlijkse recordwedstrijden in Heerenveen is Olympisch kampioen Mark Tuitert door de Deventer IJsclub (DIJC) onderscheiden als erelid.

Deventer – Tuitert erelid DIJC

Stefan Groothuis en Jan Smeekens werden ook onderscheiden als lid van verdienste voor hun prestaties op de Olympische spelen. Daarnaast werd Lotte van Beek, die in Moskou Wereldkampioen is geworden bij de junioren, in het zonnetje gezet.

Mark Tuitert is vanaf zijn twaalfde begonnen met schaatsen bij DIJC en ontwikkelde zich snel tot een zeer goed schaatser. Hij komt nu uit voor de Control schaatsploeg. Mark werd Olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver in een tijd van 1.45,57. Eerder werd hij samen met Erben Wennemars en Carl Verheijen als eerste ploeg wereldkampioen op de ploegenachtervolging in 2005.

Daarnaast heeft Mark nog vele prijzen gewonnen. Natuurlijk vanwege deze fantastische resultaten, maar vooral ook door zijn positieve uitstraling en houding en wat Mark voor de club heeft betekend, heeft hij het erelidmaatschap van DIJC verdient.

Mark Tuitert was zeer vereerd met deze benoeming. Hij gaf aan met veel plezier terug te denken aan de tijd dat hij begon met schaatsen en dat hij mede dankzij de Deventer IJsclub zulke mooie prestaties heeft kunnen bereiken. Dat DIJC een bijzondere vereniging is realiseerde hij zich in Vancouver toen hij samen met Stefan Groothuis en Jan Smeekens op een hotelkamer lag. Maar liefst drie DIJC-ers! Hij gaf de jeugdleden als advies mee serieus en hard te trainen, maar vooral veel plezier in het schaatsen te houden.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer ...