Deventer neemt eervol afscheid van ‘sociaal ambassadeur’ Hans Wind

Belangstellenden konden vanmiddag middels een erehaag afscheid nemen van de onlangs overleden Hans Wind. Het bekende gezicht uit de Deventer binnenstad overleed vorige week vrijdag aan de gevolgen van het coronavirus en werd slechts 58 jaar.

De markante Deventenaar was een graag geziene gast in de Deventer binnenstad en was door zijn opvallende hoed vaak niet te missen. Ook de Deventer politiek reageerde geschokt op het overlijden van Hans Wind. Volgens wethouder Rob de geest is een sociaal bewogen man met een hart voor Deventer, heen gegaan. Wind zette zich voornamelijk in om de burger een stem te geven in de lokale politiek. Dit deed hij de laatste jaren vooral door op social media zijn mee te praten over het wel en wee binnen zijn Deventer. Mede door zijn betrokkenheid binnen de stad, werd Wind in 2014 door toenmalig burgemeester Andries Heidema benoemd tot ‘sociaal ambassadeur’.

Laatste eerbetoon

Om 15.00 uur maakte Wind zijn laatste rondje door het centrum van zijn geliefde Deventer. Onder toeziend oog van onder meer politici, vrienden en familie kreeg Wind zijn laatste eerbetoon. Belangstellenden kwamen zelfs vanuit het westen om Hans de laatste groet te brengen. “Ik ben bezig met een boek over Deventer en Hans is een van de personages. Toen ik hem een jaar geleden leerde kennen, vond ik hem zo bijzonder. Sindsdien hebben wij contact gehouden. Ik had hem graag het boeken willen overhandigen. Helaas mocht het niet zo zijn,” zo vertelde een van de aanwezigen. Na de erehaag op het Grote Kerkhof is Hans Wind in besloten kring gecremeerd.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...