Het Dickens Festijn in Deventer, poppenhuisatelier Het Behouden Huis en het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen organiseren ter gelegenheid van het internationaal Dickens-jaar een wedstrijd voor Dickens-miniaturen. Deelnemers kunnen een scene uit de boeken of uit het leven van Charles Dickens maken.

Deventer – Internationale wedstrijd ’Dickens in Miniature’

Er zijn drie categorieën: een straattafereel, huizen of een klein tafereel, zoals de studeerkamer van Dickens.

Het jaar 2012 is internationaal uitgeroepen tot Dickens-jaar. In 2012 is het 200 jaar geleden dat Charles Dickens werd geboren (7 februari 1812). Er worden dit jaar tal van activiteiten georganiseerd in Engeland, maar ook elders in de wereld en in Deventer.
Op 7 februari is het Dickens-jaar officieel van start gegaan in Londen.

Internationale wedstrijd
In Nederland hebben de organisatie van het Dickens Festijn, poppenatelier Het Behouden Huis en het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen de handen ineengeslagen om deze unieke internationale wedstrijd te organiseren. Een internationale jury onder leiding van Emmy Strik (initiatiefnemer van het Dickens Festijn) zal de inzendingen beoordelen op creativiteit, afwerking en authenticiteit. Er zijn prijzen voor ieder van de drie categorieën en een hoofdprijs voor de inzending die het best de sfeer van Dickens weet te treffen.

Meedoen?
Mensen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.onlinepm.nl of www.hetbehoudenhuis of www.dickensfestijn.nl. Daar kunnen ook de wedstrijdvoorwaarden, alle ontwikkelingen, nieuwtjes en blogs gevonden worden.
Aanmelden kan tot 1 september 2012.  

“Er is ook in het buitenland veel belangstelling voor de wedstrijd. Poppenhuizenbladen in o.a. Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden besteden er aandacht aan.”, aldus initiatiefneemster Tineke ten Bulte-Herrebrugh van Het Behouden Huis. “De eerste inzendingen uit onder meer Duitsland en België zijn al binnen.”

Prijs
De hoofdprijs bestaat uit een geheel verzorgd weekendarrangement tijdens het Dickens Festijn in een 4-sterren hotel in Deventer en wordt beschikbaar gesteld door Evenementenbureau van de VVV Deventer.

Alle inzendingen worden van 8 december 2012 tot 20 januari 2013 tentoongesteld in de Bergkerk te Deventer. Van de tentoonstelling wordt een boek uitgegeven.
Het Dickens Festijn in Deventer vindt dit jaar plaats op 15 en 16 december.  

Over Salland TV

x

Check Also

Kernenwethouder Judith Compagner aanspreekbaar op de markt in Wijhe

De kernenwethouders van Olst-Wijhe zijn het bestuurlijk aanspreekpunt en luisterend oor voor ...