Door de lentezon komt  heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” aan de Bongerd in Wijhe langzamerhand weer tot bloei. De heemtuin is vanaf heden weer elke dag geopend. Vanaf deze tijd komen er weer allerlei voorjaarsbloemen in bloei. Het  Zomerklokje, Longkruid, Holwortel en de Wilde narcis fleuren de tuin al weer  op. U kunt er vrij rondwandelen of vanaf een bankje genieten van de tuin.

Wijhe – Heemtuin Wijhe komt weer in bloei!

Dit seizoen zijn er in juni en juli rondleidingen, waarin u informatie over de heemtuin en de planten die er bloeien krijgt. Deze worden aangekondigd op de website www.ivn-wijhe-olst.nl  en in de pers.

Op 16 maart komen een ploeg van Salland Wonen en een ploeg van de gemeente Olst-Wijhe, in het kader van NL Doet, de heemtuin een voorjaarsschoonmaak geven.

Vanaf donderdagmorgen 22 maart en woensdagavond 4 april wordt er weer wekelijks in de tuin gewerkt door leden van IVN-afdeling “De Grutto”. Zo nu en dan wordt er ook een zaterdag gepland. Nieuwe hulpen in de tuin, die onder leiding de werkzaamheden in de heemtuin leren kennen, zijn altijd welkom, óók als u maar zo nu en dan kunt. U kunt altijd een keer komen kijken hoe dit gaat.

Voor aanmelden en informatie kunt u mailen naar Annet van der Veen, heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl of bellen 523937. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen kunt u bellen met Bep Teunissen tel. 522029.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Kernenwethouder Judith Compagner aanspreekbaar op de markt in Wijhe

De kernenwethouders van Olst-Wijhe zijn het bestuurlijk aanspreekpunt en luisterend oor voor ...