OLST – Een 21-jarige inwoner van Hardenberg is na een lange achtervolging die in het Gelderse Putten begon, in Olst klemgereden.


Autodief in Olst klemgereden na achtervolging vanuit Zwolle

De man reed samen met een minderjarige passagiere in een auto die onlangs in Kampen was gestolen. De achtervolging werd tegen middernacht door agenten van het korps Noord-en Oost Gelderland ingezet nadat het duo bij een horecagelegenheid in Putten had gegeten en was vertrokken zonder te betalen. Via de A28 reed de verdachte richting Zwolle.

Vanaf het verkeersplein Zwolle-Zuid schoten agenten van het Korps IJsselland te hulp. De man negeerde op de IJsselallee een stopteken en reed met hoge snelheid via de rijksweg N377 richting Deventer. Diverse keren is geprobeerd om de automobilist tot stoppen te dwingen. Een roadblok van politiewagens werd door hem gepasseerd en ook werd de rotonde in Wijhe aan de linkerkant genomen.

In Deventer werd opnieuw een roadblok door hem voorbijgereden via de berm en het fietspad. Daarna ging hij spookrijdend verder op de Overstichtlaan in Deventer. Via de middenberm op de Lebuinuslaan werd de auto gekeerd en ging de rit terug richting de dijk naar Wijhe.

De bestuurder sneed onderweg een aantal politieauto’s af en haalde ze in. Bij de mini-rotonde afslaf Wijhe-Noord werd de auto klemgereden, waarbij schade ontstond aan een politieauto. Hierna reed de verdachte al gasgevend en spinnend via de berm de dijk af. De bestuurder sprong daarna uit de auto en vluchtte een weiland in waar hij kon worden aangehouden evenals zijn 16-jarige inzittende uit Kampen.  

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...