Deventenaren hebben er inmiddels al wel van gehoord, een JOP. Het is de populaire afkorting voor een zogeheten Jongeren-Ontmoetings-Plek.


Deventer – Gemeente plaatste JOP zonder vergunning

Prima voor jongeren om elkaar bij te ontmoeten en dat in heel Deventer te realiseren. Maar wat als er overlast door komt? Dan pas beginnen de echte problemen. Want omwonenden gaan klagen en de politie heeft haar tijd wel beter te besteden. Een veelgehoord argument van bezwaarmakers.

Dit is ook nog steeds het geval bij de inmiddels beruchte JOP aan de Oostriklaan. Geluidsoverlast, gescheur met scooters en dealende jongeren. Niet echt fris om dat toe te staan op de plek van de goedbedoelde JOP. Maar de gemeente Deventer denkt daar kennelijk anders over. Want aan de Oostriklaan zou de JOP verdwijnen bij aanblijvende overlast.

En met die belofte daar gebeurt nog steeds niets mee. VVD raadslid Hennie Eltink trekt zich het lot van omwonenden aan en wil een laatste poging wagen om de zaak in goede banen te leiden. Opmerkelijk feit is dat de vergunning voor de JOP pas afgelopen zomer is aangevraagd. Bewoners hadden dus bezwaar kunnen maken omdat het ding er zonder een vergunning stond! En de overlast die blijft ondertussen gewoon doorgaan.

De politie kun je natuurlijk prima zien aankomen, dus bij controle is er niks aan het handje!

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...