Drukte in het buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal verwelkomt de 165.000ste bezoeker van 2019

Maandag 30 december mocht het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal de 165.000ste bezoeker van 2019 ontvangen.

Al jaren weten heel veel mensen het BuitenCentrum en de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug te vinden, maar dit jaar wordt voor het eerst de grens van 165.000 bezoekers in één jaar overschreden. Wat een mijlpaal.

Familie Warnders uit Borne werd als 165.000ste bezoeker in het zonnetje gezet en kreeg een pakket met vogelvoederproducten. Familie Warnders met hun kinderen Feline en Benthe komen vaker in het Buitencentrum voor het speelbospad of het Kabouterpad. Vandaag wilden ze nog even naar buiten om van het mooie winterweer genieten.

Ooit stond het bezoekerscentrum bij het uitzichtpunt Noetselerberg. In 1995 is het bezoekerscentrum verplaatst naar de Grotestraat in Nijverdal. Na de verbouwing van een aantal jaar geleden is in het buitencentrum de Sterrenwacht Hellendoorn en restaurant Buitengewoon Lekker gehuisvest.

Een bezoek aan het Buitencentrum is ook meer dan de moeite waard! Het Buitencentrum is hét vertrekpunt voor een dag naar buiten. De Sallandse Heuvelrug biedt bergen van avontuur en natuur voor iedereen. Geniet van de on-Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten. In het verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf.

Van even een frisse neus halen tot een hele dag zwerven door de natuur. Van het vieren van een kinderfeestje tot vergaderen in het groen. Van mountainbiken tot een rondje met de hond. Van ravotten in het speelbos tot reeën spotten. Van in alle rust fietsen of wandelen tot het gekwetter van 30 peuters in het kabouterbos.

Voor een blik op het heelal en uitleg over de hemellichamen zijn de vrijwilligers van de Sterrenwacht Hellendoorn het aanspreekpunt. Voor de verzorging van de inwendige mens kunt u terecht in het restaurant BuitenGewoon Lekker.

Graag verwelkomen de vrijwilligers en het personeel ook u in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Het Buitencentrum is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uurHet hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...