De gemeente Deventer moet na 2011 echt flink gaan bezuinigen.


Deventer – Gemeente moet straks de hand op de knip houden

Door de economische crisis ontvangt de gemeente na dat jaar structureel 5,5 miljoen euro per jaar minder aan rijksgeld. En dat bedrag kan nog hoger worden. Het definitieve bedrag is afhankelijk van de bezuinigingen zoals door Den Haag aangegeven. Maar die gaan pas volgend jaar bekend worden. Wethouder Hiemstra (CDA) kon nog niet zeggen hoe na 2011 de bezuinigingen gerealiseerd worden. De komende maanden gaan ze de mogelijkheden inventariseren.

Wel krijgt Deventer 18 miljoen extra uit de verkoop van Essent aandelen. De provincie Overijssel doet datzelfde bedrag er nog eens bij. Daarvoor vraagt de provincie wel invloed terug op de bestemming van het geld. Al met al is er inclusief datgene wat de gemeente nog wel in kas heeft zeker 45 miljoen euro beschikbaar. Maar bij de presentatie van de begroting afgelopen vrijdag bleek dat eigenlijk allemaal al uitgegeven.

De miljoenen gaan naar grote projecten. Er komt 5 miljoen euro voor realisatie van het Hegius Film & Theater. Miljoenen zijn voor opknappen van de Prins Bernhardsluis, de stationsomgeving, de infrastructuur van de haven (herinrichting Hanzeweg) en de spoortunnel Rivierenwijk-Rielerenk. Vijf miljoen is voor het Sluiskwartier. En er is geld voor de herstructureringswijken. Buiten Deventer zelf is er geld voor de Zandbelterbrug, fietspad Gorsselseweg en herinrichting Dorpsstraat Diepenveen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...