Het personeel van de jeugdgevangenis in Zutphen loopt gevaar omdat onhandelbare, criminele jongeren de boel terroriseren binnen de muren.

Zutphen – Jongeren terroriseren jeugdgevangenis

Omdat de acht jonge criminelen door hun agressieve gedrag niet waren te handhaven tussen gedetineerde leeftijdsgenoten, werden ze vorig jaar samengebracht in de jeugdgevangenissen van Breda en Zutphen. De jongeren krijgen op speciale afdelingen in die jeugdinrichtingen een individuele behandeling. Een commissie moet het experiment evalueren. Het afgelopen jaar zijn de situaties in de betreffende inrichtingen vaak uit de hand gelopen, bevestigt het Ministerie van Justitie. Bij de incidenten wordt soms geweld tegen personeel gebruikt.

In de Zutphense jeugdinrichting De Sprengen is afgelopen week een medewerker met een mes achterna gezeten. Directeur Krist van De Sprengen bevestigde dat de veiligheid van personeel in het geding is. “We hebben te maken met jongeren die extreem moeilijk gedrag vertonen. Deze jongens hebben lak aan de wereld. Het komt voor dat personeel klappen krijgt.”

 

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...