We weten allemaal wel dat het maken van een professionele televisieuitzending nogal wat kennis vergt. Maar als je die kennis niet hebt wat dan? De uitzending van Deventer Televisie op woensdagavond 3 maart die live moest zijn en ook groots door subsidiegever gemeente Deventer was aangekondigd was gepruts van het ergste soort.


Deventer – Fiasco bij DTV uitzending

Woensdagavond stond er oorspronkelijk een live uitzending van Deventer Televisie gepland tijdens de avond van de uitslagen van de verkiezingen. Maar wie keek kwam bedrogen uit. Geen geluid, heel erg slecht beeld en, op de schaarse momenten dat er beeld was, zag het eruit alsof je TV-toestel elk moment kan ontploffen.

De schuld kreeg een “slechte” glasvezelverbinding. Heel opmerkelijk dat een trotse wethouder Deventer als totaal verglaasde stad neerzet, maar in het stadhuis geen glasvezelverbinding heeft. Ook vreemd dat je met ruim 360.000 euro van de belastingbetaler dus dergelijke kwaliteit produceert. Iemand met kennis van zaken zou dit minimaal een week van tevoren even willen testen? De publieke lokale radio, “Deventer Radio”, staat al ter discussie, maar na deze amateuristische “live” uitzending vast ook DTV. Gelukkig hebben ze het allemaal wel opgenomen, dus u kunt het in de vele herhalingen vast nog even zien. DTV verspeelt hiermee in ieder geval stemmen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...