Om miljoenen-bezuinigingen op te kunnen vangen heeft de gemeente Deventer ruim twintig miljoen euro aan mogelijkheden gevonden om te besparen of extra geld aan te verdienen.

Deventer – De hand moet op de knip

De woensdag gekozen gemeenteraad kreeg vrijdagavond bij een kennismaking een flinke stapel papier mee naar huis. Deventer krijgt vanaf 2012 flink minder geld uit Den Haag en moet flink bezuinigen. In het slechtste geval gaat het om vijftien miljoen euro.

Er is door het ambtenarenapparaat een rapport gemaakt met 95 mogelijke bezuinigen. Dat zijn besparingen op de gemeentelijke organisatie, maar ook mogelijkheden voor hogere inkomsten, die de burgers weer meer geld kunnen gaan kosten. De politiek kan straks een keuze gaan maken.

We noemen er even aan aantal: geen centrumbus meer, van 5 naar 4 wethouders, stukken minder subsidie voor de lokale omroep, geen Deventer NU meer in de krant en op DTV. Brandweer Colmschate opheffen, minder subsidie voor de schouwburg, team toezichthouders inkrimpen, burgerloket open van 9-12 en geen wijkwinkels meer. Het door de gemeente vervaardigde “overzichtelijke” verhaal staat hier!

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...