De gemeenteraad heeft het college gevraagd om een onderzoek te doen naar de mogelijke plaatsing van windturbines in de gemeente Deventer.


Deventer – Deventer wil windturbines

De gemeenteraad wordt nu gevraagd om twee afwegingen te maken. Wil de gemeente windturbines op haar grondgebied? En op welke locatie? Volgens het college is het bedrijventerrein Kloosterlanden, langs de noordzijde van de A1, een mogelijk geschikte locatie voor drie windturbines.

Elke windturbine levert elektriciteit voor ongeveer tweeduizend huishoudens. Met het plaatsen van de windturbines wil de gemeente een flinke stap zetten op weg naar een klimaatneutrale stad. Ook draagt het plaatsen van de windturbines bij aan doelstellingen van het rijk en van de provincie om duurzame energie op te wekken. In maart beslist de raad over de locatie en de opstelling van de turbines. De windmolens worden tussen de 80 en 100 meter hoog.

De gemeente onderzoekt nog hoe bewoners en bedrijven kunnen zelf kunnen participeren in het exploiteren van deze vorm van energie. Als dat lukt dat zijn de gebruikers straks zelf een stukje eigenaar van het voor Deventer geheel nieuwe fenomeen.

Mogelijk aangezicht vanaf de dijk naar Wilp

Mogelijk aangezicht vanaf de Bandijk bij Terwolde

Mogelijk aangezicht vanaf de spoorbrug bij de Worp

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...