Politiek café over eenzaamheid, wie is verantwoordelijk?

Op 16 maart wordt er een politiek café georganiseerd over het vraagstuk: ‘Eenzaamheid is ONS probleem?!’. Dit is een initiatief van de partijen van PvdA en GroenLinks Deventer. Iedereen is welkom voor een open discussie van 14.00 tot 16.00 uur in de grote zaal van De Hip.

Ongeveer de helft van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Een op de zeven voelt zich wel eens sterk eenzaam. De verwachting is dat eenzaamheid met de vergrijzing sterk zal stijgen, maar ook veel jongeren voelen zich eenzaam. Wiens verantwoordelijkheid is dit eigenlijk?

 Het politiek café zal worden afgetrapt met livemuziek van Dreamspeed met Willem Oosterwijk en een act van Berend. Vervolgens wordt het onderwerp geïntroduceerd met een panel bestaande uit onderzoeker Erna Lammers, programma coördinator Elise Steunebrink en initiatiefnemer Tim Trooster. Ook spreken Maaike Ansems, Ria Mol en Sophie Herrera over hun persoonlijke ervaringen met het onderwerp. Hierna zal er een open discussie in de zaal plaatsvinden waar iedereen aan deel kan nemen.

Het doel is om meer mensen laagdrempelig te kunnen betrekken bij de lokale politiek. Naast het genoemde panel zijn raadsleden van alle verschillende partijen uitgenodigd om mee te debatteren. Het debat zal geleid worden door Hans van der Deure.

 In 2024 zal er om de maand op zaterdag een dergelijk politiek café in De Hip georganiseerd worden, de volgende hierna staan gepland op 18 mei. De politieke cafés bevatten naast open debat en livemuziek ook gratis koffie en thee. Het politieke café is open toegankelijk voor iedereen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...