8 December wereldlichtjesdag Raalte

Wereldlichtjesdag Raalte op zondag 8 december Muziek, warme woorden en kaarsjes voor iedereen die een overleden kind wil herdenken Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden dan op hetzelfde moment kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende aan, zo gaat een golf van licht over de wereld. In Raalte wordt bij Omni Mobilae, in de buitenlucht, op sfeervolle wijze bij Wereldlichtjesdag stilgestaan met muziek, warme woorden en het aansteken van kaarsjes.

Sinds 1997 wordt wereldwijd elk jaar Wereldlichtjesdag georganiseerd. Het is een dag om een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan een overleden kind. Dat kan dit jaar voor de derde keer ook in Raalte, bij Omni Mobilae. Iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind en hiervoor een kaars wil branden is welkom: vader, moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom of buurvrouw. Kortgeleden of decennia terug, iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden voor dit kind, kleinkind, broer, zus of vriendje. In de buitenlucht wordt er een moment van warmte gecreëerd door livemuziek, een gedicht en mooie woorden van een ouder en een gastspreker. De namen van de overleden kinderen kunnen genoemd worden en lichtjes worden ontstoken. Voor kinderen is er een knutseltafel om een eigen herinnering te maken.

Organisatie De organisatie is in handen van een aantal ouders uit de regio Raalte met een gedeeld gemis. Ellen Overmars Uitvaart heeft zich verbonden aan dit initiatief en diverse andere lokale organisaties ondersteunen de bijeenkomst.

Aanvangstijd

Wereldlichtjesdag Raalte vindt plaats bij Omni Mobilae aan de Berkendijk 10 in Heino (tussen Raalte en Heino). De bijeenkomst start om 18.45 uur (inloop vanaf 18.15 uur), zal duren tot 19.30 uur en vindt, indien het weer het toelaat, buiten plaats. Mensen die slecht ter been zijn, worden geadviseerd eerder te komen in verband met beperkte zitplaatsen en beperkte mindervalide parkeerplaatsen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel staan er giftenboxen klaar voor donaties om ook in de toekomst Wereldlichtjesdag Raalte mogelijk te maken.

Meer weten over Wereldlichtjesdag Raalte? Volg ons op Facebook (Wereldlichtjesdag Raalte), kijk op www.wereldlichtjesdag.nl of stel je vraag via wereldlichtjesdagraalte@hotmail.com.
Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...