Nu er dan echt definitief een streep door de plannen van het stadskantoor met bibliotheek is gehaald heeft de NV Bergkwartier serieuze plannen voor de Deventer binnenstad gepresenteerd.

Deventer – Deventer binnenstad volgens NV Bergkwartier

De plannen in het kort: De bibliotheek kan in het SNS-gebouw aan de Stromarkt. De raadszaal komt in de grote foyer van de oude schouwburg dat onderdeel wordt van het stadhuis en waar de inwoners gemeentelijke documenten kunnen afhalen.

De Oude Mariakerk kan samen met Lebuïnuskerk als een congrescentrum worden ingezet Het gebruik daarvan is dan ook geschikt voor derden. Een belangrijk onderdeel is ook het Geert Grote Hof, dat is de binnenplaats achter de huidige SNS-bank.

Door de uitbouw aan de achterzijde van de SNS-bank is er weinig zicht op de achterzijde van de voormalige pizzeria La Fontana en het oudste stenen huis. In het plan voor het Geert Grote Hof wordt de uitbouw gesloopt, waardoor er beter zicht ontstaat op de panden. De directeur van de Deventer bibliotheek heeft zich bij NV Bergkwartier directeur Evert Jan Eggink al positief uitgelaten over de plannen.

De NV Bergkwartier heeft samen met Deventer architect Martin Kleine Schaars deze plannen uitgedacht. Het uitgangspunt van de plannen is het herbestemmen van panden, het duurzaam bouwen en een gebiedsontwikkeling creeren met zogenoemde kwartieren in de Deventer binnenstad. De details van de plannen staan hier.

Het pand van de SNS in een nieuw jasje

De ruimte achter de SNS bank het Geert Grote Hof

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...