Deventer betaalt renovatie schoolgebouwen ter waarde van 824.00 euro

De gemeente gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraken van de rechtbank over de renovaties van de schoolgebouwen van De Sleutel in Schalkhaar en Wereldwijzer in Okkenbroek. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De schoolbesturen gingen in beroep bij de rechtbank tegen het besluit van de gemeente om niet mee te betalen aan de renovaties van beide schoolgebouwen. De rechtbank verklaarde het beroep gegrond. Op basis van de wetgeving die gold voor 1 januari 2015 had gemeente volgens de uitspraak wel geld moeten verstrekken voor de renovaties.

Onderwijswethouder Robin Hartogh Heys: “De gemeente moet nu twee nieuwe besluiten nemen op basis van de oude wetgeving. In goed overleg met de beide schoolbesturen worden deze nieuwe besluiten de komende weken voorbereid.”

Yvonne de Haas, bestuurder van het openbaar onderwijs: “Het is goed dat er nu duidelijkheid is voor De Sleutel. Nu kunnen we de zaak in goed overleg afronden en verder met onze renovatieplannen”. Louis van Stiphout, bestuurder van de Stichting Quo Vadis: “Het college komt nu de oude afspraken met ons na. Jammer voor Wereldwijzer dat het zo lang heeft moeten duren, maar we kunnen nu zakelijk en op inhoud samen weer verder”.

Het verschil van inzicht over de bekostiging van de renovaties ontstond naar aanleiding van de wijziging van de Wet op het Primair Onderwijs (WPO) op 1 januari 2015. De gemeente was van mening dat daarmee de afspraken over de renovatiekosten konden vervallen en er nieuwe afspraken met de schoolbesturen konden worden gemaakt. Volgens de school besturen moesten juist eerst de afspraken worden nagekomen.

In totaal gaat het nu nog om een bedrag van € 824.000 dat de gemeente moet betalen
voor de renovatie van de beide schoolgebouwen dat de gemeente moet betalen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Rock Ballads bij Salland1

In de maanden juli en augustus wordt het Top40 Hitdossier voor even ...