Vrijdagochtend is eindelijk het langverwachte bestuursakkoord van het beoogde nieuwe college van de gemeente Deventer  gepresenteerd.


Deventer – Beoogd college heeft er zin in

Opvallend was de losse en uiterst prettige sfeer waarin het een en ander gepresenteerd is. Natuurlijk niet meteen concrete oplossingen, maar wel een duidelijke richting. En die richting is: luisteren naar de stad, evenwichtig versoberen en duurzaam versterken. Er is aandacht voor de herstructurering van wijken in de stad, de bekende visie binnenstad, de Wilhelminabrug parkeergarage, de zondagopening van de supermarkten en de subsidies in de culturele hoek die tegen het licht gaan worden gehouden. 

Opvallend is de keuze om een stadsbouwmeester aan te stellen. Die brengt vooraf een advies uit over de ontwikkelingen in de Deventer binnenstad. Eigenlijk dus een extra ingebouwde veiligheid om vooral maar geen verkeerde keuze te maken. De pers had echter vooral belangstelling waarom de keuze van Marc Jan Ahne van D66 op PvdA, VVD en ADB was gevallen. Ahne vertelde dat deze samenstelling  het beste de keuze van de kiezer vertegenwoordigde. In deze samenstelling worden er snel keuzes gemaakt over de richting voor de toekomst. 

Marc Jan Ahne benadrukte dat de PvdA buitengewoon constructief is geweest in de overleggen. Salland TV concludeert dat er dus kennelijk ook geen konijnen meer in de hoge hoed van de andere collegeleden zitten. Ze gaan met een ontspannen houding richting de gemeenteraad, en zijn blij met de nieuwe portefeuille verdeling. Volgende week woensdag moet het akkoord nog door de gemeenteraad heen. Het complete akkoord staat hier, en de portefeuilleverdeling van de verschillende wethouders is hier terug te vinden.

Onderstaand van links naar rechts: Jos Pierey (PvdA), Marco Swart(VVD), Marc Jan Ahne (D66) en Margriet de Jager(ADB)

Marc Jan Ahne en Margriet de Jager

Jos Pierey en Marco Swart


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...