‘Deventer ademt Dickens’

FOTO: Paul-Remmelts. Dickens en Deventer zijn al drie decennia nauw met elkaar verbonden. Door het coronavirus kan het Dickens Festijn in Deventer dit jaar niet doorgaan. Maar ook dit jaar ademt Deventer Dickens. Het Bergkwartier is t/m 27 december sfeervol versierd met vele kerstbomen, guirlandes en lichtjes. En de organisatie van het Dickens Festijn is bijzonder verheugd met de uitgave van het jubileumboek ‘Deventer ademt Dickens’, dat vanaf heden verkrijgbaar is.

Op woensdag 25 november vond de boeklancering van het jubileumboek plaats in de Bergkerk. Vanwege de corona maatregelen was de boeklancering voor genodigden online te volgen via een livestream uitzending. Tijdens de uitzending werden de makers Steffie Schoemans en Arnold Joost geïnterviewd, sprak Andries Heidema, Commissaris van de Koning, over het Dickens Festijn en werd het eerste boek overhandigd aan Emmy Strik, de ‘founding mother’ van het Dickens Festijn. Tot slot kregen de 50 geïnterviewden die in het boek staan als verrassing tijdens de uitzending het boek aan de deur. De uitzending is terug te kijken via www.deventerademtdickens.nl.

Steffie Schoemans en Arnold Joost legden voor ‘Deventer ademt Dickens’ 50 persoonlijke en openhartige verhalen in woord en beeld vast achter 30 jaar Dickens. Van bewoners tot acteurs, van koorleden tot mensen achter de schermen. Het resultaat is een indrukwekkend boek van 152 pagina’s met prachtige beelden en bijzondere, ontroerende en grappige verhalen over de verbinding van mensen met een evenement als het Dickens Festijn.

‘Deventer ademt Dickens’ gaat over kind zijn in een grotemensendroom. Over beperkingen van het ouder worden, geluk en tegenslag, snoepgoed en punch en over kunst en creativiteit. Maar bovenal over heel veel plezier, saamhorigheid, betrokkenheid en passie.
Het boek is een uitgave van Stichting dEVENTer, organisator van het Dickens Festijn en is mede mogelijk dankzij de bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings- van Breemen.

‘Deventer ademt Dickens’ is vanaf 26 november voor € 14,95 te koop bij o.a. de VVV Deventer (ook online) en verschillende Deventer boekhandelaren. Voor meer informatie of verkooppunten: www.deventerademtdickens.nl of www.dickensfestijn.nl.
De oplage van het boek is beperkt, dus weer er snel bij!

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...