Deventer 1250-lied Rob Dekay officieel uit

Tevreden, zo heet het nummer dat zanger Rob Dekay heeft geschreven en gezongen voor het 1250-jarige jubileum van Deventer. Op 5 januari, tijdens de opening van Deventer 1250 jaar, konden 10.000 bezoekers het jubileumlied al voor het eerst live horen. Vanaf nu is het nummer ‘Tevreden’ op onder andere streamingdienst Spotify te beluisteren.

Rob Dekay, Deventenaar en één van de vijf ambassadeurs van Deventer 1250 jaar, heeft speciaal voor het jubileumjaar een lied geschreven over zijn liefde voor Deventer. Hij heeft ervoor gekozen om de iconen van Deventer zoals de IJssel, Deventer Op Stelten en de Boekenmarkt niet concreet te bezingen, maar in frases te laten terugkeren als ‘de IJssel is haar ader, het water is haar bloed’ en ‘ze zet de boel op stelten en houdt van een goed boek’. De naam van zijn stad komt voor de oplettende luisteraar enkel als anagram terug in de titel van zijn lied. Dekay benadert Deventer in zijn nummer als een vrouw: “Alles wat ik mooi vind, zie ik als een vrouw. Dat heb ik ook bij Deventer. Niet een lekker wijf, maar je moeder, die lieve tante of de aardige buurvrouw.”

Al 30 jaar met haar
Ondanks zijn muziekcarrière is Rob niet uit Deventer weg te slaan. In zijn handpalm heeft hij de skyline van Deventer getatoeëerd. Deze tatoeage is afgebeeld op de cover van zijn nummer ‘Tevreden’. Rob zal het nummer op de verschillende podia in het land ten gehore brengen. Zo kan iedereen horen hoe verliefd hij is op Deventer.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...