Deventer krijgt toch een nieuw stadskantoor tussen het Grote Kerkhof en het Burseplein in de binnenstad, tenminste dat is de wens van de stadsbestuurders.


Deventer – College gaat toch voor nieuw stadskantoor

Ruim een jaar geleden sneuvelde het omstreden plan van architectenbureau Neutelings Riedijk voor een nieuw stadskantoor en bibliotheek op deze locatie. Het gemeentebestuur struikelde tot twee keer toe over de nieuwbouwplannen. Inmiddels is onder leiding van Jo Coenen een nieuw planproces opgestart, dat eind dit jaar moet leiden tot twee ontwerpvarianten.

Op advies van Coenen heeft het stadsbestuur vastgesteld dat sloop van het huidige stadskantoor onvermijdelijk is, mogelijk met behoud van de gevel. Neutelings Riedijk tekent het ontwerp onder supervisie van Coenen. Begin 2012 wordt de nieuwbouw aanbesteed, in 2014 moet het pand klaar zijn.

De gemeente betrekt de stad wel bij het maken van het nieuwe ontwerp. Een serie van creatieve werksessies moet leiden tot twee ontwerpvarianten en vijf scenario’s. Deze ateliers vinden plaats op 15 en 29 september, en 13 oktober. Voorafgaand is er een algemene informatiebijeenkomst op 8 september. Hiervoor worden alle potentiële deelnemers en organisaties uitgenodigd.

Ook de raad en inwoners van Deventer die zich daarvoor hebben opgegeven zijn van harte welkom. Na afloop van deze bijeenkomst kan men zich concreet aanmelden voor de ateliers.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...