Het Comissariaat voor de Media (CvdM) heeft de stichting AOD uitgenodigd voor een derde hoorzitting over de perikelen van de lokale omroep DRTV in de gemeente Deventer.


Derde hoorzitting over licentie lokale omroep Deventer

Deze uitnodiging volgt op een verzoek van de AOD om de huidige vergunning van DRTV in te trekken. De reden is het in gevaar zijn van de continuïteit van de omroep , nu blijkt dat de omroep al haar financiële reserves heeft uitgegeven en de organisatie terug gaat vallen als een pure vrijwilligersorganisatie. Toen de omroep de licentie kreeg omdat de gemeente de voorkeur uitsprak voor DRTV waren de plannen van een hele andere aard. Maar daar komt niet veel van terecht.

Het eerdere plan van de AOD werd destijds door de gemeente weggecijferd als te mager en niet realistisch. Maar nu de AOD werkwijze wel realistisch blijkt wil ze alsnog de vergunning om uit te mogen zenden in de gemeente. Het CvdM gaat nu nogmaals naar het toch al enorme dossier van de lokale omroep kijken.

Het gaat daarbij vooral om de invloed van de gemeente op de lokale omroep en de verkeerde informatie over de financiële situatie bij de omroep die tijdens eerdere hoorzittingen naar voren is gebracht door gemeente en DRTV zelf. DRTV moet in april bij de gemeente ook nog een realistische meerjarenbegroting aanleveren. Op basis daarvan beslist de gemeente of er weer subsidie naar de omroep toe gaat. Dat kan zijn de al eerder afgesproken 130.000 euro of de wettelijke bijdrage van 1.30 euro per huishouden in de gemeente. Dat komt neer op ongeveer 60.000 euro.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...