Deelnemers fietstocht dit jaar op zoek naar erfenis

Het is een bekend feit dat alles nog steeds anders is dan voorgaande jaren, dus ook de IJsseltheaterfietstocht 2021. Maar het gaat het wel, zoals alle voorgaande jaren, een heel bijzondere tocht worden. Een bijkomend voordeel is dat de tocht nu te fietsen is vanaf 29 mei tot 19 september, op een dag en het tijdstip dat het de deelnemers het beste uitkomt. Onderweg neem je door middel van een app op je telefoon deel aan het verhaal van baron Owee en oom Zweder, op zoek naar een bijzondere erfenis.

De rijke erfenis van jonkheer Zweder
Het verhaal is geschreven en geregisseerd door theatermaker Henk de Reus. Het gaat over Zweder, jonkheer van Olst tot Wijhe en voert langs plaatsen en bezittingen die voor hem erg belangrijk waren. ‘Waren’ want nog niet zo lang geleden is jonkheer Zweder helaas overleden. De jonker was een bijzonder man, verzot op spelletjes, theater en kunst. Het verhaal gaat dat deze Zweder een zeer rijke erfenis nalaat. Maar Zweder zou Zweder niet zijn geweest als hij niet een raadselachtige draai wist te geven aan zijn eigen erfenis.

Theater, kunst en muziek
Zijn enige erfgenaam, Otto Wijbrandt, baron van Olst tot Wijhe, kortgezegd Owee, moet zijn erfenis delen! Delen met een aantal deelnemers aan de IJsseltheaterfietstocht 2021. Op bepaalde locaties, de zogenaamde ‘Zweder punten’, ga je door middel van een app op je telefoon filmpjes bekijken die Zweder daar heeft achtergelaten. De filmpjes bevatten opdrachten die je zult moeten uitvoeren om te ontdekken wat deze raadselachtige erfenis inhoudt, en om er achter te komen of jij een van degenen bent met wie Owee zijn erfenis gaat delen. Omdat de jonkheer zoals gezegd een groot liefhebber was van theater, kunst en muziek heeft hij een aantal mooie optredens in de zoektocht opgenomen.

Fiets, kijk en beleef een unieke fietsroute met app voor grote én kleine mensen. www.ijsseltheaterfietstocht.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Start verkoop bedrijfskavels op bedrijventerrein De Meente Noord in Olst

De gemeente Olst-Wijhe start op 12 juli met de verkoop van bedrijfskavels ...