Winnaar Raalter Popronde 2023 bekend!

De eerste editie van de Raalter Popronde was een groot succes! Verschillende Raalter-acts streden tijdens de finale om de felbegeerde titel: Winnaar Popronde Raalte 2023. De jury vond het nog vrij lastig om een winnaar te kiezen.

Afgelopen vrijdag was de voorronde van de Popronde waarbij drie acts een plekje in de finale op zondag konden bemachtigen. De bands Three of a Kind, BroodGewoon en Damian & The Live Band gingen door naar de finale en maakten dus kans op de titel. En zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn: Herman Brood-coverband BroodGewoon ging er met de prijzen vandoor!

Beker in de oefenruimte
”Heel Facebook staat vol felicitaties en de beker staat in de oefenruimte, maar we zijn rock-‘n-roll en staan dus ook vrij snel weer met de voetjes op de grond”, vertelt bassist van de band Berend van Beek met een knipoog. ”Het was een erg leuke middag. Het belangrijkste was vooral lekker spelen en de rest zagen we als een mooie bijkomstigheid.”

Hits van Herman Brood
Uiteraard speelde de band gistermiddag de bekende hits als Saturday Night, Love You Like I Love Myself en Doin’ It. De jury had lovende woorden over de band: ”Ze waren zeer positief over ons enthousiasme en de Bonita’s, onze nieuwe zangeressen. Volgens de jury waren zij de lijm tussen de bandleden en de zanger. Ook keken wij de zaal in en hadden wij contact met het publiek.”

Tekst gaat verder onder foto

BroodGewoon tijdens de Raalter Popronde 2023 / Foto van Instagram: @broodgewoon.band

Close finish
Volgens de bassist hoefden ze van tevoren niet heel veel voor te bereiden: ”We hebben vooral onze normale act uitgevoerd. Sinds kort hebben we er nieuwe zangeressen bij waarmee we een mooi setje samen hebben kunnen stellen. Daar zijn we nu een paar weken mee bezig en dit is het resultaat.” Ondanks de overwinning was het een spannende strijd: ”De voorzitter van de jury vertelde dat ze het vrij moeilijk hadden met hun beslissing. Het scheen een close finish te zijn.”

Volgend jaar nog een keer?
Naast de felbegeerde titel heeft de band ook een wisselbeker in ontvangst mogen nemen. Wellicht dat deze beker volgend jaar dus op het spel wordt gezet. Berend vindt dit overigens geen probleem: ”Dat gaan we gewoon weer doen, hoor. Dat maakt ons niet uit.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...