De dienstregeling van de NS per 2 juni

Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijden we een dienstregeling in nationaal belang. Dit betekent dat reizigers grotendeels weer van de reguliere dienstregeling gebruik kunnen maken. Wij willen niets liever dan al onze reizigers weer verwelkomen. De coronamaatregelen maken dat op dit moment helaas niet mogelijk. De trein blijft daarom voorlopig voor reizigers die echt noodzakelijk moeten reizen.

De maatregelen in het kort

Neem alleen plaats op treinstoelen die met groene stickers zijn aangeduid

Maak gebruik van een mondkapje

Houd voldoende afstand in de trein en bij het in- en uitstappen

Raak zo weinig mogelijk aan

Reis alleen als dat echt nodig is

Vanaf 2 juni rijden we weer de reguliere dienstregeling, met uitzondering van een aantal nachttreinen en enkele andere treinen. Om dit verantwoord te doen stellen wij 50% van de treinstoelen beschikbaar. Deze stoelen zijn met groene stickers aangeduid.

Daarnaast verplicht de overheid per 1 juni het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer. Deze mondkapjes zijn bij diverse winkels op het station en in veel stations-automaten te koop. We vragen reizigers om het mondkapje tijdig voor het instappen op te zetten. Kijk voor meer informatie over gebruik van mondkapjes in het OV op de website van de Rijksoverheid. Ook blijft de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken en drukte te mijden. Reis dus alleen als dat echt nodig is.

Drukte en verstoringen: Met behulp van cameratoezicht en onze medewerkers monitoren we hoe druk het is op stations en in treinen. Dit doen we om drukte zo veel mogelijk te voorkomen. Afhankelijk van de drukte nemen we passende maatregelen. Bij grote verstoringen kan het nodig zijn om reizen op een traject af te raden. Verder geldt bij verstoringen dat  we minder gebruik kunnen maken van bussen als alternatief vervoer. In bussen is minder zitgelegenheid en er zijn minder bussen beschikbaar. Ook in de vervangende bus is een mondkapje verplicht.

Internationaal treinverkeer: Ook het internationale treinverkeer gaat in stappen terug naar de volledige dienstregeling. Zo zal begin juni de IC Brussel, ICE en IC Berlijn conform dienstregeling gaan rijden. Thalys en Eurostar volgen later in juni en juli.

Overige maatregelen in de trein: De serviceverlening in de trein kan anders zijn dan je van ons gewend bent. Door de maatregelen, afgekondigd door de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing en het RIVM, zijn minder reizigers aanwezig in het OV en zijn ook minder NS-medewerkers inzetbaar.

Het proces van NS Reisassistentie is, gezien de situatie, (deels) aangepast. Lees er meer over op de bijbehorende pagina.

Wij doen er alles aan onze collega’s gezond en fit te houden en de dienstverlening zo optimaal mogelijk te blijven uitvoeren. Daarom vragen wij je bij controle door het treinpersoneel, jouw vervoerbewijs zelf voor het scanapparaat van de conducteur te houden.

In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. In treinen waar een toilet aanwezig is worden zeep en papieren handdoekjes extra aangevuld.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...