Lezing “Wederopbouw boerderijen in Salland”

Op 19 mei jl. was de eerste in een reeks van lezingen over de wederopbouwboerderijen in Salland in Raalte. Na Raalte is er nu een lezing op 16 juni a.s. in Schalkhaar. Na Schalkhaar vinden er nog lezingen plaats in Holten (23 juni) Bathmen (5 oktober), en in Dalfsen voorjaar 2017). De exacte tijdstippen en locaties ontvangt u later. Misschien hebt u er weleens van gehoord. Ook in Salland zijn er na de Tweede Wereldoorlog wederopbouwboerderijen gebouwd, totaal bijna 300 stuks. U zult ze zeker herkennen in het landschap van Salland.

Wilt U het hele verhaal van de Wederopbouwboerderij aanhoren, dan is daar nu de gelegenheid voor. Wat is de reden van het ontstaan van deze boerderij? Wat zijn de verhalen die rondom deze boerderijen speelden in de 2e Wereldoorlog, waarom lijken ze ook veel op elkaar? Hoe werd dat allemaal georganiseerd? Waarom is de aandacht hiervoor nu zo noodzakelijk?

Al deze vragen worden beantwoord :

Datum: donderdag 16 juni 2016
Locatie: “School van Frieswijk”, Avergoorsedijk 2 te Averlo – Schalkhaar
Tijdstip : 20:30 -22:00 uur;
Toegang: gratis
De inleiding op deze avond zal worden verzorgd door Robert Kemper Alferink
medeauteur van het boek “Boerderijen in Salland” en projectleider van “Wederopbouwboerderijen in Salland”.

U wordt hiervoor hartelijk uitgenodigd door Plaatselijk Belang Averlo-Frieswijk en
de Stichting Sallands Erfgoed.

Plaatselijk Belang Averlo-Frieswijk houdt zich actief bezig met de actuele zaken welke binnen het woongebied van Averlo-Frieswijk spelen, daarnaast worden periodiek activiteiten voor de inwoners aangeboden en wordt er een jaarlijkse fietstocht georganiseerd, dit jaar op zondag 21 augustus. De jaarvergadering vind plaats op 16 juni met dit jaar een lezing van “de Wederopbouwberderijen in Salland”.

s van Raalte of S
Stichting Sallands Erfgoed, zet zich in voor het behoud van boerderijen in onze streek, dus ook boerderijen uit de wederopbouwtijd. Wij zijn vorig jaar gestart met een groot project gericht op het behoud van deze bijzondere boerderijen, gefinancierd door de provincie Overijsel. Onderdeel van dit project is de kennisverspreiding over wederopbouw boerderijen zoals op deze avond.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Repair Café Deventer: welkom op zaterdag 16 oktober

In september hadden we weer een gezellig Repair Café. We zagen het ...