Dulle Griet *oil on panel *117,4 x 162 cm *signature b.l.: B[...]L l MDLXII (remnant)

Cultureel Café Heino bestaat 10 jaar

Afgelopen dinsdagmiddag 5 oktober is het Cultureel Café Heino weer opgestart, na een pauze van anderhalf jaar. Tijdens de coronalockdowns is het tienjarig bestaan van het Cultureel Café stilletjes voorbijgegaan. Maar nu wordt dat dubbel en dwars ingehaald met een seizoen vol prachtige programmering.

Het Cultureel Café Heino is een jaarlijkse cyclus van culturele activiteiten die worden gehouden in of vanuit de Bibliotheek Salland, vestiging Heino. Theater, schilderkunst, muziek, architectuur – de lezingen spelen in op de brede belangstelling voor kunst en cultuur bij het vaste publiek en alle andere belangstellenden. Van oktober tot en met maart is er elke eerste dinsdag van de maand een activiteit in de bibliotheek in Heino. Belangstellenden voor de activiteiten worden op de hoogte gehouden via een e-maillijst en in berichtgeving via de Bibliotheek Salland.

De start van het seizoen was het uitgestelde feestje ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. Speciale gast was Sabine Tielenius Kruythoff, sinds vorige maand directeur van de Bibliotheek Salland. Zij hield een inspirerend verhaal over de bibliotheek van nu en straks. De Bibliotheek is veel meer dan een huis vol boeken die men kan lenen; het is een plek om een leven lang te leren, genieten, ontmoeten en inspiratie op te doen.

Het eerstvolgende Cultureel Café Heino op dinsdag 2 november staat in het teken van de schilder Pieter Bruegel. In zijn lezing ‘In de krochten van Bruegel’ vertelt kunsthistoricus en schilder Han van Hagen alles over het werk en de werkwijze van de oude meester. Meer informatie over het Cultureel Café Heino en het programma is te vinden op www.bibliotheeksalland.nl/cch.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...