Cheque voor Stichting Doorpakken Salland voor Samen Tafelen in Salland

Samen met een aantal collega’s besloten Johnny Zweers en Carla Thé van De Univé winkel in Raalte om hun eindejaars attentie te doneren aan het initiatief Samen Tafelen in Salland. De bijbehorende cheque van € 2.500 werd afgelopen vrijdag overhandigd aan Stichting Doorpakken Salland.

“Het idee van samen tafelen past ons als een jas”, zo zegt winkelmanager Johnny. Als er dan een zo’n vernieuwend en sociaal idee opbloeit, dan willen wij dat graag ondersteunen. Het is fantastisch dat mensen die het financieel of persoonlijk moeilijk hebben in de gelegenheid worden gesteld om voor € 2,50 een avondje uit te zijn. Niet alleen genieten ze daarbij van een heerlijk 3-gangen diner in een restaurant, maar ze leren ook andere mensen kennen, zo zijn ze even van hun dagelijkse zorgen verlost. Want ook al heb je een redelijk inkomen, je kunt bijvoorbeeld ten gevolge van de energiekosten zomaar in een lastige situatie terechtkomen. Of misschien ben je wel een eenouder gezin met opgroeiende kinderen, of lig je net in scheiding of ben je gewoon alleen. Er zijn veel redenen waarom uit eten gaan of een avondje uit even niet tot je mogelijkheden behoort.”

Samen met collega Carla heeft Johnny de eerste avond meegegeten en geproefd van de ontspannen sfeer. Zich ook realiserend dat de vanzelfsprekendheid waarmee zij kunnen zeggen als ze geen zin hebben om te koken, om ergens te gaan eten, voor een ander niet is weggelegd. “Maar we gunnen het díe mensen juist”, zo vertelt Carla. “Ik hoop dan ook dat woensdag 15 maart als het diner in Buuffies in Heino is, veel mensen waarvoor het bedoeld is, er gebruik van zullen maken.

Stichting Doorpakken Salland is bijzonder blij met de donatie en hoopt dat meer bedrijven en particulieren zullen volgen. Immers, het is de bedoeling om Samen Tafelen tenminste 3 jaar vol te houden. Al is het maar omdat we ‘slechts’ 40 belangstellenden per keer aan kunnen en de groep waarvoor we het doen het aantal van 2500 overstijgt.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...