Charlotte Leliveld winnaar Overijssel Debat Award Zwolle 2017

Charlotte Leliveld (15 jaar) van JenaXl heeft de Zwolse prefinale van de zevende editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. In het provinciehuis in Zwolle streed zij vrijdag 17 november tegen Jarno Douw (15 jaar) van Greijdanus. Charlotte Leliveld is daarmee de beste scholierendebater van de gemeente Zwolle 2017. Twee studenten van Landstede wonnen de overige 2 prijzen. Nathalia Otten won de aanmoedigingsprijs en Esther Vos won de publieksprijs.

Publieksprijs
Juryvoorzitter Hans Nooter (Statenlid provincie Overijssel) reikte namens de jury de bekers, bloemen en cadeaubonnen uit aan de winnaars, bijgestaan door Hans Prakke (raadslid Zwolle) en Peter-Jort Bakhuis (lid Jongerenraad Overijssel). Naast juryprijzen kon het publiek ook een winnaar aanwijzen. De publieksprijs ging naar Esther Vos.
Overtuigende debater
In het finaledebat verdedigde Charlotte Leliveld de stelling “Gedrag en motivatie moeten meetellen voor het behalen van een middelbare schooldiploma.” Volgens de jury was zij een overtuigende debater die goed kon inspelen op haar tegenstander.
Niet verwacht
Charlotte Leliveld had nooit verwacht dat ze zou winnen. “Maar als je dan wint, dan is dat wel heel erg leuk en ben ik er heel blij mee!”, zo vertelt Charlotte. Jarno Douw had het ook niet verwacht en was minder tevreden over zijn voorbereiding op de debatwedstrijd: “Maar ik verheug me op de provinciale finale op vrijdag 8 december.”

De Overijssel Debat Award
De Overijssel Debat Award wordt georganiseerd door de provincie Overijssel, de Jongerenraad Overijssel en het PiusX College Almelo. Zij vinden het belangrijk dat jongeren in een vroeg stadium kennismaken met de democratie in Nederland en de kunst van het debatteren. De vier beste debaters uit Zwolle nemen het op tegen de finalisten van de gemeenten Hengelo, Enschede, Almelo, Raalte en Nijverdal op vrijdag 8 december om de titel “Beste scholierendebater provincie Overijssel 2017”, te veroveren in het provinciehuis in Zwolle.

Overijssel Doet Mee!
Jongeren zijn van groot belang voor ons werk en ons leven. Maar ook voor onze democratie. Daarom is het van belang dat we laten zien hoe de politiek werkt en hoe het gemeentelijke, provinciale en landelijke beleid tot stand komt. Via het project Overijssel doet mee! gaan jaarlijks meer dan 6.000 jongeren in gesprek met Overijsselse politici in onder meer gastlessen en Democratiespelen. De Overijssel Debat Award is een van de instrumenten die Overijssel Doet Mee! hiervoor inzet.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...