Cees viert feest, Deventer Oranje Vereniging bestaat 115 jaar

De Deventer Oranje Vereniging vierde 5 mei in de Lebuinuskerk haar 115-jarig bestaan. De leden waren allen uitgenodigd voor een gezellig samenzijn met uiteraard koffie en een feestelijk gebakje.

Van oudsher organiseert de DOV de inmiddels traditionele Kleedjesmarkt op Koningsdag (Vóór 2013 Koninginnedag). Veelal door hetzelfde bestuurslid, dat ook kon beschikken over een ruimte en medewerkers. En toen kwam corona… Er kon niets meer worden georganiseerd en ook het bestuur werd uitgedund. Er waren nog twee bestuursleden beschikbaar, waaronder de toenmalige voorzitter die al had aangegeven te zullen stoppen. In 2022 werd Cees Zeijseink gekozen als nieuwe voorzitter en kon ook een derde bestuurslid worden toegevoegd. Kort daarna was corona geen reden meer tot inperken van samenkomsten en ging het sein weer op groen om dingen te kunnen organiseren. Het was kort dag voor de Kleedjesmarkt, maar dat lukte toch en met succes. De vereniging werd steeds meer zichtbaar op social media, werd er een mooie nieuwe website gelanceerd en onderging ook een verdere digitalisering. Het ledenbestand werd opgefrist en steeds meer kon de vereniging via email van zich laten horen. Inmiddels zijn ook de regels ten behoeve van de benodigde vergunningen drastisch aangescherpt. Dat alles leidt weer tot veel extra uren en kosten.

Het huidige, inmiddels vier man en één vrouw tellende bestuur blijft vol enthousiasme en energie zorgen voor een bruisende Deventer Oranje Vereniging. Dat leidde inmiddels al tot veel nieuwe leden en sponsoren en op de Algemene ledenvergadering van 2023 werd burgemeester Ron König benoemd tot Beschermheer van de Deventer Oranje Vereniging.

Het bestuur kan nu zelfs alweer denken aan activiteiten buiten Koningsdag om. De voorzitter heeft al wel een stille wens voor de nabije toekomst, een jaarlijks terugkerend evenement op 5 mei bevrijdingsdag.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...