Bibliotheek Salland start afhaalservice

Vanwege het coronavirus zijn de bibliotheken gesloten. Gelukkig is er ook het digitale aanbod van de bibliotheek. Er is een enorme collectie e-books en luisterboeken te leen. Daarnaast zijn er allerlei online bronnen beschikbaar via www.bibliotheeksalland.nl. De digitale collectie wordt steeds groter en uitgebreider. Een deel ervan is tijdens de coronacrisis zelfs gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden.

Tijdens kantooruren is de Bibliotheek Salland telefonisch bereikbaar op 0572-363637. De medewerkers staan klaar om mensen aan de telefoon te helpen en wegwijs te maken. Zo maakt de bibliotheek de digitale collectie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en bruikbaar.

Afhaalservice
Daarnaast is vanaf maandag 30 maart de afhaalservice open. Die is bedoeld voor mensen die geen toegang kunnen krijgen tot de online collectie. Leden van de bibliotheek kunnen contact opnemen met de bibliotheek en een bestelling doen voor maximaal drie boeken uit hun eigen bibliotheek. Ze worden teruggebeld voor een afhaalafspraak bij de bieb in Ommen, Raalte, Heino of Olst.

Wie boeken afhaalt, moet het liefst alleen komen, anderhalve meter afstand houden van anderen en de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers opvolgen. Zo kan iedereen die daaraan behoefte heeft op een veilige manier boeken halen om te lezen. Er is geen leentermijn vastgesteld: de boeken mogen bij leners thuis blijven totdat de bibliotheken weer open gaan.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...