De impact van Corona – Als kuddediergedrag ziek maken kan…

 

De mens is een sociaal wezen en ik hoor daar zeker ook bij.

Ik ben iemand die heel goed alleen kan zijn, maar ik ben ook erg graag in het gezelschap van anderen. Mijn agenda is altijd goed gevuld en vaak betrap ik me op de gedachte dat het ook wel eens fijn zou zijn om een avondje thuis op de bank te kunnen blijven. Maar daaraan is abrupt een einde gekomen door het Coronavirus.

 

Door Jenneke van Doesburg

 

Binnenblijven en thuiswerken.

Stel je voor dat je op een flatje driehoog-achter woont en zelfs geen balkonnetje hebt! Ik kan me voorstellen dat je dan graag naar strand of bos wilt. Gelukkig woon ik in het buitengebied en kan dus lange wandelingen maken met de hond. De honden in de buurt krijgen ook allemaal een goede conditie door de vele wandelingen! En dan boffen we met het mooie weer.

De tuin in! Zo netjes is mijn tuin zelden geweest. Alle kantjes geknipt, alle mos en gras tussen de stenen uitgekrabd.

En ook binnen is er zat te doen; de kasten door volgens de Marie Kondo-methode. Alles eruit knikkeren en dan bij elk kledingstuk, boek, potje of prulletje bedenken: word ik hier nu echt gelukkig van? Zo niet: wég ermee! Zakken vol in de kledingcontainer. Ik verheug me nu alweer op de tijd dat de rommelmarkten weer georganiseerd mogen worden, dan heb ik weer ruimte voor nieuwe vondsten! Boeken, verzamelingen en keukenkastjes-inhoud: idem.

Doe ik er iets mee? Wil ik het echt bewaren? Een werkwijze die steeds sneller gaat. Kastje uitgesopt. Nu met een kritisch oog kijken naar behang en schilderwerk. Is dat niet hoog tijd om eens aan te pakken? En tijd heb ik nu! Zeeën van tijd!

 

Eerst maar weer eens een rondje lopen met de hond.

Onderweg kom ik mensen tegen waarbij je denkt: O ja, jij hebt nu ook tijd om hier te lopen.

 

Gisteren kwam ik twee kapsters en de pedicure tegen. Logisch: anderhalve meter afstand houden is lastig met haar knippen, hoewel er bij een voetbehandeling over valt te discussiëren.

 

Van de week knapte er een stukje van mijn kies af. Tandarts gebeld: nee, wij behandelen nu niet. We zetten u op de lijst met “afgeknapte personen die geen pijn hebben”.

 

Dan komt er een mailtje binnen van de EHBOvereniging.

Alle evenementen waarbij onze hulp gevraagd is, worden geschrapt tot 1 juni. Lees ook even de richtlijnen door die nu gelden bij reanimatie.

En daar lees ik, dat je, als er iemand in elkaar zakt, alleen moet reanimeren, absoluut geen mond-op-mond-beademing. Dat geeft je 100% kans van besmetting als het slachtoffer toevallig een Corona-patiënt is.

 

Is mijn dagelijks leven veranderd? Ja, behóórlijk!

Maar ik ben er zeker niet op afgeknapt!

Het bericht De impact van Corona – Als kuddediergedrag ziek maken kan… verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...